Go Green / Retail Solutions

BrainSprint Visie, Missie & Strategie bij Go Green Retail Solutions

Wat was de uitdaging?

Go Green / Retail Solutions is een internationale handelsonderneming in tuin- en kamerplanten met als klanten tuincentra, bouw – en supermarkten in geheel Europa.

De afgelopen jaren is de organisatie zeer sterk gegroeid, en het faciliteren van deze groei had de hoogste prioriteit. Om nu ook het succes voor de toekomst te waarborgen, is er behoefte aan het nadenken over visie, missie en strategie van de organisatie.

Wat hebben wij gedaan?

Onder begeleiding van BrainSprint heeft het managementteam van Go Green / Retail Solution met elkaar nagedacht over de strategische basisvragen als wie zijn wij, hoe zien wij de toekomst, waar willen we naar toe, en hoe komen we daar?

Met inzet van creatieve technieken en via geleide discussie hebben de leden van het MT hun gedachten kunnen uiten, en met elkaar kunnen delen. BrainSprint begeleidde dit denkproces en zorgde ervoor dat alle resultaten direct in beeld werden gebracht door middel van treffende visualisaties.

Wat heeft het opgeleverd?

Het BrainSprint proces heeft het mogelijk gemaakt om de individuele gedachten van de deelnemers samen te brengen in één gemeenschappelijke en gedragen koersplan voor de organisatie. Dankzij de beschikbare visualisaties zijn de strategische voornemens vervolgens op een heel natuurlijke en toegankelijke manier met alle medewerkers van de organisatie gedeeld; de visualisaties zorgden ervoor dat de strategie snel werd begrepen en geaccepteerd. Dit maakt de verdere uitrol en implementatie van de strategie een stuk gemakkelijker.

“Als directie management team hebben we een hele gave en inspirerende dag gehad. De combinatie tussen de visualisatie van de ideeën met tekeningen á la minute en de opbouw van de dag hebben ervoor gezorgd dat wij een heldere missie en visie hebben kunnen bepalen. De visualisaties helpen enorm bij het begrijpen van elkaars ideeën. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden.“

 

Jaco van der Starre – Operations & Finance Director